Flexleasing FAQ

Sort FAQ By:
  Når SKAT skal beregne afgiften på en bil, ses der på hvad en tilsvarende model sælges for i Danmark. Som tommelfingerregel siger man, at afgiften typisk udgør 62% af bilens samlede pris. Det vil altså sige at hvis en tilsvarende bil er til salg for 500.000 kr. på danske plader, vurderer SKAT at afgiften udgør ca. 310.000 kr.

  Afhængig af bilens alder, skal du betale mellem 0,5% og 2% af dette beløb per måned i registreringsafgift. Ud over dette beløb betales en særlig “rente” til staten, mod at “få lov” til at benytte flexleasingaftalen. Denne rente er knyttet op på nationalbankens udlånsrente og fastsættes som denne rente på 2,3% per år.

  Det kan derfor godt svare sig at kigge på biler ældre end tre år, da de dels falder ind under den lave sats og dels allerede har taget en stor afskrivning i udlandet.

  I henhold til gældende dansk lovgivning, er det et krav at leasingselskabet ejer bilen, mens du vil optræde som bruger. Det er således ikke lovligt selv at eje en bil, der flexleases.
  Du skal selv afholde udgifter til grøn ejerafgift og evt. privatbenyttelsesafgift, hvis der er tale om en bil på gule plader. Dette er altså ikke inkluderet i leasingaftalen.
  Inden du indgår en aftale om flexleasing, skal du beslutte dig for hvor længe den skal løbe. Typisk binder du dig for 12 eller 24 måneder ad gangen. På biler hvor afgiften er høj, vil det oftest kunne svare sig at genforhandle aftalen allerede efter 12 måneder, da afgiften vil være faldet betragteligt i den mellemliggende periode. Det betyder nemlig en lavere månedlig ydelse til SKAT.

  Omvendt vil der være en lille udgift forbundet med genforhandle aftalen efter 12 måneder, så de to udgifter skal holdes op mod hinanden – med mindre du vælger at udskifte bilen helt. Vi rådgiver dig naturligvis, så du er sikker på at træffe det bedste valg.

  Du skal selv sørge for, at bilen er forsikret. Flexleasede biler har typisk en noget lavere præmie, end tilsvarende biler på fuld afgift. Det skyldes at forsikringsselskabet kun forsikrer bilens værdi uden afgift, hvilket kommer forsikringstageren til gode. Vi samarbejder med flere forskellige forsikringsselskaber, som kan tilbyde gunstige vilkår.
  Hvis du har fået øje på din drømmebil hos en tysk forhandler, kan du trygt overlade forhandling og hjemtransport til os. Vi har en mangeårig erfaring med bilhandel i både Tyskland og det øvrige Europa og har opbygget et stærkt netværk af autoriserede forhandlere, som vi køber vores biler gennem. I modsætning til visse af vores kolleger i branchen, tager vi altid selv ned og henter bilen og sørger dermed for at få gennemset den med egne øjne. På den måde sikrer vi at bilerne er sunde, skadefri og leveres med kilometergaranti. Samtidig har vi adgang til en lang række af biler, før de kommer til salg på bilmarkeder som mobile.de og autoscout24.de.

  En sjælden gang imellem oplever vi dog, at bilen er i mindre god stand end først antaget. I en sådan situation drøfter vi situationen med dig og hvis du ikke ønsker at købe bilen alligevel, tager vi hjem igen – uden du skal betale for vores tid og rejseomkostninger.

  Vi står også selv for al hjemtransport, enten ved at køre bilen hjem eller få den bragt på autotrailer. På den måde er bilen kaskoforsikret på turen til Danmark, hvis uheldet skulle være ude.

  For at blive godkendt til en leasingaftale, er det et krav at du ikke optræder i RKI og at du har en husstandsindkomst på minimum 300.000 kr. per år.
  Alle vores leasingaftaler indgås uden kilometerbegrænsning, så de er specielt velegnede til erhvervsbilister med stort kørselsbehov. Du kan således ikke komme til at “køre for mange kilometer”, i modsætning til en traditionel privat- eller erhvervsleasingordning.
  Ja, der er intet ulovligt i at andre – hvad enten det er familie eller venner – bruger en bil, der er flexleaset.
  Måske har du allerede fundet en bil. Måske er du i tvivl om, hvilken det skal være. Når du tager kontakt til os, holder vi et møde, hvor vi sammen sporer os ind på hvilken bil, der passer bedst til dig: Den rigtige årgang, udstyr, farve og kilometer. Herefter overlader du alt det kedelige til os.

  Vi tager dialogen med forhandleren, aftaler en eventuel rabat eller får udført service på bilen, hvis det er nødvendigt. Vi tager ned og besigtiger bilen selv, så vi er 100% sikre på den lever op til dine forventninger. Herefter sørger vi for hjemtransport, indregistrering og oprettelse af leasingkontrakt. Og så leverer vi den naturligvis på din bopæl, uanset hvor i landet du bor.

  Når aftalen udløber, skal du indfri bilens til dens restværdi. Det betyder at du skal betale det aftalte beløb til leasingselskabet, hvorefter bilens ejerskab overføres til dig. Du kan nu sælge den videre til tredjepart. Da bilen er uden registreringsafgift, er dine muligheder pludselig markant større end for danske biler med fuld afgift.

  Vi kan naturligvis være behjælpelige i denne proces, fx. ved at sætte bilen til salg for dig, finde en forhandler i Tyskland, der vil købe den eller sælge den til en af vores eksisterende kunder, der er på udkig efter en ny bil.

  Vi beregner et meget konservativt, dvs. højt, værditab på bilen i leasingforløbet. Det betyder at du, efter endt aftaleforløb, vil skulle købe bilen fra leasingselskabet til en i næsten alle tilfælde lavere pris, end bilen reelt er værd. Det betyder du kan sælge bilen videre med en fortjeneste. På den måde sikres du mod kedelige overraskelser, når aftalen udløber.
  Nej, leasingaftalen indeholder ikke en serviceatale. Du skal derfor selv afholde omkostningerne til reparationer og service. Når du leaser en bil gennem Jags-silkeborg,
  Hos Jags-silkeborg bruger vi en leasingaftale, der minder meget om et traditionelt banklån. Vi afskriver bilens værdi meget konservativt, typisk med 30% om året. Da bilen må forventes at falde væsentligt mindre i værdi, betyder det at du næsten altid vil kunne indfri restværdien og sælge bilen med gevinst bagefter.

  Nogle andre forhandlere har valgt at arbejde med et depositum, uden at fastsætte en egentlig afskrivning på bilen. Som kunde ved du derfor reelt ikke hvor meget af bilens værdi er afskrevet, når leasingaftalen udløber. Det betyder at du ved leasingaftalens udløb kan ende med at skulle betale 200.000 kr. for en bil, der kun kan sælges for 150.000 kr.
  Ofte vælges denne model, for at kunne tilbyde en lavere månedlig leasingydelse – men den indebærer altså en reel risiko for du får en stor regning, når leasingaftalen udløber.

  Back to top